La Plataforma per a la Internacionalització té com a objectiu impulsar l'accés de la producció cultural i creativa de la Comunitat Valenciana als mercats internacionals, a través d'eines com a diagnòstics de competitivitat internacional, sessions individualitzades de tutorització o accions de formació i networking. Més informació: www.cultura-internacionalitzacio.com
Newsletter | Juliol 2023
Novetats
FESTIVAL POLIRITMIA. El passat 8 de juliol es va celebrar a València la Jornada sobre Internacionalització de la Música d'Arrel dins de la secció professional del Festival Poliritmia, amb la col·laboració de la València Music Office. Des de la Plataforma Internacionalització intervenim en la taula redona al costat de professionals del sector musical, donant a conéixer la plataforma i compartint impressions sobre els processos d'internacionalització en el sector musical, la sostenibilitat empresarial en els projectes de creació, la importància de la col·laboració i de les aliances estratègiques, o reptes com l'arribada a noves audiències. Més informació ací.
DIAGNÒSTICS DE COMPETITIVITAT INTERNACIONAL. La Plataforma Internacionalització ha tancat el termini de la segona edició per a la realització del diagnòstic de potencial internacional mitjançant el qual les organitzacions poden conéixer la seua competitivitat per a abordar processos d'obertura a nous mercats, així com possibles millores a incorporar. De totes les organitzacions que han realitzat el diagnòstic, es triaran, pròximament, a 10 empreses que participaran en les sessions de tutorització al llarg d'1 any. L'objectiu d'aquestes sessions és fer costat a les empreses participants en el desenvolupament del seu Pla d'Internacionalització, així com guiar en el seu procés d'internacionalització.
Això et pot interessar...
Convocatòria (fins al 01/08/2023):
Residències (fins al 14/08/2023):
AWARE: Marie-Solanges Apollon Programme Scholarship Residency (France)
Convocatòria (fins al 15/08/2023): steirischer herbst: Werner Fenz Grant for Art in Public Space (Austria)
Residències (fins al 25/08/2023): S+T+ARTS in the City Residencies (Belgium, Italy, Portugal, Slovenia, Spain)
Residències (fins al 01/09/2023):
ReSilence: Open Call for Artists to Design Soundscapes for Future Cities
Convocatòria (fins al 03/09/2023):
Convocatòria (fins al 15/09/2023):
Nordic Culture Fund: Open Call for ‘Globus’ International Collaboration Fund
Residències (fins al 31/10/2023):
Residències (fins al 30/07/2023):
CYENS: Open Call for Artist Residency, ‘The Boundary Crosser’ (Cyprus)
Convocatòria (fins al 10/08/2023):
Aerowaves: Open Call for Dance Artists for Aerowaves Twenty24
Convocatòria (fins al 15/08/2023):
Gallery Siva: Open Call for Artists, Curators and Collectives (Croatia)
Residències (fins al 30/08/2023):
Open Call for the 500 Capp Street Artist Residency (USA)
Convocatòria (fins al 31/08/2023):
officine CAOS: Open Call for Emerging Artists (Italy)
Convocatòria (fins al 01/09/2023):
Residències (fins al 06/09/2023):
Convocatòria (fins al 15/09/2023):
Festival of the New European Bauhaus: Call for Cultural and Artistic Activities (Belgium)
Convocatòria (Fins al 11/08/2023):
Residències (fins al 15/08/2023):
K3 | Tanzplan Hamburg: Residency Programme for Choreographers (Germany)
Residències (fins al 25/08/2023):
Air on the Edge: Artist in Residence on the Edge of Europe
Convocatòria (fins al 01/09/2023):
Royal Over-Seas League: Photography Competition and Exhibition, ‘Viewpoint’ (UK)
Convocatòria (fins al 11/09/2023):
European Cultural Foundation: The Culture of Solidarity Fund
Convocatòria (fins al 12/11/2023):
CORAL-ITN | OPEN CALL FOR ABSTRACTS ON COLLABORATIVE WORKSPACES IN RURAL AREAS
Dona-li una ullada també...
La presidència espanyola del Consell de la Unió Europea va celebrar a Barcelona de l'11 al 13 de juliol la conferència titulada Cultural and Creative Industries Event, amb l'objectiu de reflectir com les indústries culturals i creatives contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones. L'enregistrament de les sessions, organitzada per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), en col·laboració amb el Ministeri de Ciència i Innovació i el Ministeri de Cultura i Esport d'Espanya, està disponible online.
La Fundació Cultural Europea ha publicat la seua revista anual "Common Ground 2023". La Fundació Europea de la Cultura reforça el sentiment europeu desenvolupant i secundant iniciatives culturals que ens permeten compartir, experimentar i imaginar Europa.
LIVEMX és el nou projecte cofinançat per Europa Creativa per a donar suport a un sector musical europeu més divers i sostenible. Consistirà en un programa d'ajudes en cascada d'una duració de tres anys, dissenyat per a respondre necessitats específiques de l'ecosistema musical europeu. Aquest programa d'ajudes compta amb un pressupost total de 4 milions d'euros, i preveu fer costat a 90 projectes beneficiaris a través de subvencions i accions de formació focalitzades en tres temes: exportació de música, sales de concerts, i circulació digital i participació.
El World Cities Culture Forum, en col·laboració amb King's College de Londres, ha publicat l'informe "Creative recovery? The role of cultural policy in shaping post-COVID urban futures", en el qual analitza, després de tres anys de la irrupció de la pandèmia, quina va ser la resposta des del punt de vista de les polítiques culturals, i quina és la implicació que aquesta ha tingut per al futur desenvolupament urbà.
META ha publicat l'informe "Culture Rising 2023", en el qual es revelen les tendències culturals a nivell global, amb base l'anàlisi de quatre milions de converses en Facebook i Instagram i una enquesta a nivell mundial. Entre elles es destaquen temàtiques com l'apreciació del patrimoni cultural propi o l'augment de les connexions en el metaverso.
El European Heritage Days ha publicat la nova "Handbook for National Coordinators and Stakeholders".
El Manual pretén facilitar el treball dels Coordinadors Nacionals i altres parts interessades que exerceixen un paper essencial en l'èxit de l'organització de les Jornades Europees del Patrimoni.
El passat 21 de juny es va celebrar el Dia Europeu de la Música, una jornada dedicada a la reivindicació i promoció de la música com a llenguatge universal de la humanitat. La seua finalitat és aconseguir un intercanvi cultural entre els estats europeus amb on es posen de manifest diferents gèneres musicals. A més, pretén aconseguir una major diversitat musical, creant espais perquè els professionals puguen mostrar els seus treballs i compartir-ho.
El Departament de Cultura, Audiovisual i Esport del Regne Unit ha publicat el document estratègic "Creative Industries Sector Vision: A joint plan to drive growth, build talent and develop skills". En ell s'ofereix un diagnòstic de l'estat actual de les indústries creatives al Regne Unit, i es plasmen les línies estratègiques que se seguiran al país en els pròxims anys per al desenvolupament de la indústria.
Presentat durant el Festival de Cannes dins del Marché du Film, l'Informe Nostradamus: ”Everything Changing All At Once”, destaca tinences per a predir i anticipar-se al futur de la indústria audiovisual en un termini de 3 a 5 anys, a través d'entrevistes amb experts i amb les aportacions d'altres informes i investigacions.
Creative Europe Media Desk Deutschland ha publicat la guia "Get Trained! 2023-2024", en la qual es fa un mapatge de les possibilitats de formació dins de la Unió Europea en temàtiques relacionades amb el sector audiovisual: desenvolupament de guions, desenvolupament de projectes, *co-producció, producció, post-producció, gestió, assumptes legals i sostenibilitat, distribució i màrqueting, *mentoring *and *networking.
Contacte
Tens algun dubte o vols donar-te de baixa d'aquest newsletter?
Contacta amb el nostre equip!